Sjukgymnastik/Fysioterapi

Fysioterapi

SJUKGYMNASTIK/FYSIOTERAPI

 

I dagsläget är det Peter som är Leg Fysioterapeut och utför fysioterapi (förr sade man sjukgymnastik) hos oss, Ulrika gör en tjänst som kallas för fysioassistans. Det innebär kortfattat att hon kan fullfölja en behandlingsplan (tex manuell behandling och rehabträning) som en Fysioterapeut gjort upp. Läs mer längre ned om Fysioassistans.

 

Om Peter och fysioterapi:

Jag har jobbat sedan 2007 som fysioterapeut, både i privat verksamhet och på vårdcentral. Fysioterapi kan hjälpa alla som har besvär från kroppens rörelseapparat, det vill säga våra muskler och leder. Dessutom kan fysioterapeutisk behandling och träning inverka positivt på huvudvärk, nedstämdhet, allmän värk etc. Exempel på besvär som jag hjälper kunder med är ryggbesvär; akuta och långvariga, sk musarm (tennis/ golfarmbåge), idrottsskador (aktiva från fotboll, tennis, styrkelyft, handboll, längdskidor etc), migrän, nack-, och skulderbesvär.

 

Vi börjar med undersökning och bedömning; fastställande av orsak till dina besvär. Därefter gör vi upp en behandlingsplan som kan bestå av t ex manuella mobiliseringar, akupunktur, olika typer av massage, manuella friktioner, töjningar etc.

 

Ofta kombineras behandling med ett specifikt rehabprogram och senare förebyggande träning för att undvika liknande besvär i framtiden.

 

Jag har mottagning för behandling och undersökning på Rådstugatan 6 i Luleå. Varmt välkommen. Vi har ej sk etablering så frikort gäller ej. Nuvarande pris på sjukgymnastik är 450 kr per besök.

 

För bokning av tid kan du kontakta mig eller boka själv på:

Mer om Ulrika och Fysioassistans:

 

Ulrika är nu på sitt 9e år i hälsobranschen, där en stor del av hennes tid använts för att hjälpa människor med diverse fysiska besvär från ffa muskler och leder. 3 huvudmoment kan ingå i en plan med Fysioassistans; Manuell behandling med t ex massage, tvära friktioner, töjning, traktion och enklare mobiliseringar. Rehabträning där hon, precis som med behandlingen, utgår från den analys som fysioterapeuten gjort och därefter hjälper personen att anpassa belastningen och val av övningar efter de framsteg som görs i rehabprocessen.

 

Sista steget kan vara – om du som kund är intresserad av att utveckla din träning ännu mer, utöver att bli besvärsfri, att göra en smidig övergång till Personlig Träning och därmed sätta nya målsättningen för din träning och hälsa. (Läs mer om PT i den fliken)

 

Välkommen att höra av dig med bokning eller frågor.

ProfilbildUlrika